Rötägg?

Nu sist var det nån styrelsenisse i nån Stokholmsklubb som hoppade av pga hot osv.

Det var en lite klick rötägg som hotat.

De som slåss på läktarna...

En liten klick rötägg får man höra

De som springer in på planen....

En liten klick rötägg.....

Det som smugglar in grejer på arenorna är åxå bara....

En liten klick rötägg!

De våldsamma som "huliganiserar" runt omkring är....

En liten klick med rötägg......

 

Det blir jävligt många rötägg det.

Är det helt enkelt så att alla klacksuporters är rötägg helt enkelt????

Det är nog fan så att man kan börja tro det!

 

Sågningar | |
#1 - - Homberg:

Gillar du att läsa om sånt kan du smocka i dig den här godingen. Mycket våld. Nästan bara våld kan man kanske säga. Men den förklarar samtidigt lite kicken vissa känner av huliganism.



En av grabbarna : [en berättelse inifrån brödraskapet Firman boys]



Beskrivning:

Fotbollsrelaterat våld har blivit allt vanligare i de länder där fotbollsintresset är stort. Så också i Sverige. Inför årets fotbollssäsong tycks våldet ha trappats upp ytterligare. I princip varje helg inträffar incidenter, ofta med allvarliga personskador och materiella skador som följd. Många gånger sker sammandrabbningarna inte ens i samband med något idrottsevenemang. Dessa grupper stämmer träff med varandra enbart i syfte att slåss.



I Storbritannien har fotbollsvåldet behandlats i ett hundratal böcker och de flesta större grupper har böcker skrivna om sig.



Nu kommer en av ursprungsmedlemmarna i Sveriges mest omskrivna och mytomspunna ligistfirma "Firman boys" med en ny dokumentär skildring om fotbollsvåldet i Sverige.



I boken En av grabbarna berättar Johan Höglund ingående om hur en ensam kille på 13 år skapar sig en identitet genom att bli en del av kulturen kring AIK. Hur han till en början förfäras, sedan lockas av våldet kring matcherna. Med tiden blir våldet en allt starkare drivkraft och Firman boys växer. Idag har Firman boys ett hundratal medlemmar och våldet blir allt grövre. Texten illustreras med bilder tagna av fotograf P-O Sännås som under några år följde Black Army och därigenom kom i kontakt med Firman. Boken innehåller även nytagna fotografier av Eva Hildén Smith, från Firman boys samling innan AIKs premiär i fotbollens Superetta 2005.

Upp