Vända kött snacket

En del säger att man bara ska vända köttbitarna EN gång när man tilllagar det!
De hävdar att det blir bäst så!
Många kockar hörs prata om det.

O jag kan hålla med om att det är "snyggare" o lite av en konst.
Dock så blir det SVÅRARE att få hela köttbiten perfekt tilllagad.
Eftersom det kan vara vesäntligt att inte få köttet torrt eller omört eller ofärdigt på vissa bitar så anser jag inte att det är något tvång.

Om du grillar så kan det helt klart bli mer estetiskt tilldragande med bara en vändning men i en panna blir det inte lika viktigt.
Om du vänder köttet o har den sidan som behöver lite extra neråt flera gånger så anser jag att det är lättare att få hela köttbiten perfekt tillredd!
Då kan man hålla koll mer exakt var det kan behövas mer eller inte!

Detta tillämpar jag alltid, både på grill o på spisen, då jag anser att det primära är ju att få ut maximalt utnyttjande av köttet!

Jag vänder o vrider när köttet kräver det!

Jag envisas inte om att bara vända en gång o få halva biten rå o halva biten bränd bara för att det är snyggt!
Utnyttja köttet på rätt sätt!

Den här bilden visar ju dessutom tydligt hur nån har misslyckats...
Åsikter | | Kommentera |
Upp