KU anmälan för lagbrott?

Lagbrott mot folket.

Som jag ser det är talmannens arbete ett direkt lagbrott mot folket.

Här ska jag berätta varför.

I regeringsformens kapitel 1 står:

All offentlig makt i Sverige utgår från folket.

Den offentliga makten skall utövas med respekt för alla människors lika värde och för den enskilda människans frihet och värdighet.

Detta anser jag inte sker. Det som sker nu är att man bortser från 1.100.000 människors vilja.

Det är inte att se till allas lika värde och värdighet.

 

I Europakonventionen står det:

23§ Särskilt beaktas vikten av vidaste möjliga yttrandefrihet och informationsfrihet i politiska, religiösa, fackliga, vetenskapliga och kulturella angelägenheter.

Här kanske det inte är ett direkt brott men definitivt tveksamhet i beaktandet om vidaste möjliga yttrandefrihet inom politiken som inte beaktas.

 

I Regeringsformen under regeringsbildning står det:

Förkastar riksdagen talmannens förslag, ska förfarandet enligt 4 § upprepas. Har riksdagen fyra gånger förkastat talmannens förslag, ska förfarandet avbrytas och återupptas först sedan val till riksdagen har hållits. Om inte ordinarie val ändå ska hållas inom tre månader, ska extra val hållas inom samma tid.”

Ja se här har vi ju också fel, detta verkar ju inte gå ihop med det som sker just nu.

 

Dessa 3 punkter anser jag vara enkla att förstå, dessa har inte efterföljts.

Vad händer då när talman och ansvariga inte sköter sina uppgifter?

Vi läser vidare på Riksdagens hemsida:

Konstitutionsutskottet, KU, har en speciell uppgift att granska att regeringen följer reglerna. Riksdagsledamöterna kan anmäla regeringens ministrar till KU om de tycker att någon minister gjort fel.

Och att: Riksdagens kontroll ska bidra till att regeringen och myndigheterna följer lagarna, arbetar effektivt och att medborgarna känner förtroende för den offentliga makten

Även här kan vi ju påtala att effektivt är det då rakt inte och säkerligen känner just nu inte 1.100.000 förtroende för den offentliga makten

Det är således öppet mål för att lämna in en KU anmälan om överträdelse mot våra grundlagar i ett fattigt försök att kringgå folkets vilja och lagar.

Om det nu räckte till misstroendeomröstningar för endast uttalanden som -96 (Göran Persson, Kina) och -85 (Lennart Bodström, Ubåtsuttalanden) så ser jag det som en allvarligare sak att inte respektera grundlagarna och folket. Dessutom skedde 2002 samma sak när regering inte lyckades bildas efter 3 veckor så blev det en misstroendeomröstning, nu känns det som ett ännu större misslyckande och felagerande.

Så nu anser jag att vi måste ta tag i det här och agera.

Att det sen aldrig leder nånstans är en annan sak, men då har vi på pränt att det var här nationens officiella odemokratiska förfall började!

Jag tänker inte sitta här och se på när det händer iallafall.

 

Politik | |
Upp